Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique

Lapuan Kankurit – Ahogy a természet öltöztet


A következőkben egy olyan szakmailag elismert, több design és termék díjat nyert finn céget szeretnénk bemutatni, ahol különleges és exkluzív minőségű textíliákat terveznek, gyártanak és szállítanak világszerte. A Lapuan Kankurit fő tevékenységi köre hogy, olyan minden nap használt szöveteket készítenek, amelyek mind amellett, hogy jól néznek ki kizárólag természetes, Európából származó anyagokból készülnek. Az elmúlt években elnyert díjaik mind a folyamatos innováció, az állandóan bővülő kínálat és a rengeteg munka eredménye.

A céget 1973-ban alapították, családi vállalkozásként indult és már a negyedik takács generáció, Esko Hjelt és felesége, tulajdonában van. A termékeket napjaink legjobb textiltervezői a legkorszerűbb technikákkal készítik. A gyártáshoz csak természetes alapanyagokat használnak, mint a len, tencel, gyapjú vagy a moher gyapjú. Kínálatuk igen széles, a konyhai textíliáktól a takarókon át a szauna lepedőkig és törölközőkig, szinte az összes háztartásban fellelhető textil megtalálható. A Lapuan Kankurit-nál figyelnek arra, hogy a termékek anyaga és tapintása mellett a csomagolásuk is a minőséget és az igényességet tükrözze. A Sauna Boulevard büszke arra, hogy sikerült elhoznia és bevezetnie a magyar piacra a Lapuan termékeit. Cégünk hasonló nézeteket képvisel a természet és minőség tükrében, a legjobbat szeretnénk nyújtani vásárlóink számára.

Előmosott lenből készült szövetek: Kaste, Usva és Sarastus termékcsalád

LapuanKankurit Usva and Kaste

Mindhárom típus előmosott, 100% lenből készül a Lapuan szövőműhelyben. A lent szép fénye, hűvös tapintása, nagy szakítóereje, rugalmassága, könnyű fehéríthetősége és színezhetősége teszi kedvelt textilipari nyersanyaggá. Ezeknek köszönhetően a Lapuan textíliák anyaga puha, gyorsan megszárad és könnyen kezelhető. A törölközőik tökéletesek szaunában való használatra is méretük miatt, mivel elég nagyok a pad letakarásához az ember feje búbjától egészen a talpáig.

A Kaste kollekció 2012-ben elnyerte a Finnországban nagyra becsült MUOTO díjat. A letisztult és természetes vonalai miatt az egyik legkeresettebb termékcsalád. A Kaste köntös kényelmes és könnyű viselet hölgyeknek a szaunán kívül is, az amúgy is meleg és párás fürdő környezetben kellemesen hűsítő érzés a bőrnek.

LapuanKankurit Sarastus and Usva

Az Usva és a Sarastus modelljei a modernebb vonalat képviselik, színes és vidám hangulatú mintázat jellemzi. Különösen fontos volt a tervezés ideje alatt, hogy tökéletesre sikerüljön a színek árnyalata.

Az öko és környezetbarát tencelből készült Terva család:

LapuanKankurit Terva towels

A Terva termékek az előmosott len, a tencel és a pamut alapanyagainak köszönhetően gyorsan száradnak és könnyűek, így tökéletes választás lehet sportoláshoz vagy utazás során. A tencelről érdemes tudni, hogy egy új fejlesztés, mely egy lyocel nevű anyagból készül. Magát a lyocel-t cellulóz rostokból hozzák létre oldószer segítségével. A végtermékben viszont már nem kimutatható ez az oldószer, így természetes anyagnak minősül, mégis olyan erős, mint a műszál. A szövet jó tulajdonsága, hogy antibakteriális (az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem vizsgálatának eredménye alapján a műszálas anyagokban 2000-szer több baktérium tud megtelepedni, mint a tencelben) és biológiailag lebomló, ezáltal környezetbarát, illetve tartósan megőrzi formáját és szerkezete miatt sokkal könnyebben szellőzik. A tencel esetében a nedvesség a szálak belsejébe kerül – gyorsabban, mint egyéb textilek esetében – és bezáródik abba, míg a műszálnál a nedvesség a szál felületén tapad meg és a bőrfelülettel érintkezve hamar elkezdhetnek szaporodni a baktériumok. Ezen kiváló tulajdonságai miatt a lehető legkomfortosabb viselet a szaunákban, fürdőkben. A termékcsalád 2014-ben TOIMITTAJIEN TUSINA díjat nyerte el. Fontos megjegyezni, hogy a textíliákhoz használt anyagok kizárólag európai ültetvényekről származnak ezzel is segítve a fenntartható fejlődést.

Meri és Viilu modellek:

LapuanKankurit Meri and Viilu

Az egyik legkedveltebb anyagból, len frottírból készült törülközők, szauna sapkák és szauna szoknyák. A mintázatuk izgalmasan ötvözi a modern és a hagyományos vonalat. A törülközők előnye, hogy használat közben a len rostok felszívják a vizet, majd a durvább felület miatt az elhalt hámsejteket eltávolítja és a bőr vérkeringését felpezsdíti. Az eredmény puha, selymes bőr és még a törülköző sem tocsog a vízben. A minőségi len frottírnak köszönhetően a szauna sapka jól szigetel, így megakadályozza a fejünk a túlmelegedését és a haj kiszáradását. Képes egy egyenletes hőmérsékletet biztosítani fejünk számára, így tovább tudunk a szaunában tartózkodni.

A padkendők, szauna párnák lenből és organikus pamutból készültek. Az organikus pamutot olyan gyapotföldeken termesztik, ahol természetes trágyát és vetésforgót alkalmaznak, így nem merítik ki a termőföldet. A vegyszeres kezelés helyett megőrzik a biológiai sokszínűséget és a kártevők ellen természetes ellenségeiket vetik be. Igyekeznek a gyapot termesztés szénlábnyomát is csökkenteni, így sok helyen kézi erővel művelik. Ez a termesztési mód több munkát igényel és a minőségbiztosítási folyamatok is bonyolultabbak, ez növeli a pamut árát. Emiatt az organikus pamut alapanyagú termékek is valamennyivel drágábbak a hétköznapinál. A környezeti szempontok mellett azonban egészségünk érdekében is érdemes lehet ezeket a termékeket választani. Az organikus pamut ugyanis kisebb valószínűséggel okoz allergiás tüneteket, mint a többi pamut, mivel nem kezelik semmilyen bőrirritáló anyaggal.

A textileket megvásárolhatja webshopunkon keresztül vagy személyesen az üzletünkben.
Bármelyik Lapuan Kankurit textil mellet dönt, biztos lehet benne, hogy egy örök darabbal lesz gazdagabb!

LapuanKankurit Kaste bathrobe and towels

Next Post

Previous Post

© 2024 Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique