Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique

Hogyan tartsuk karban szaunánkat? III. rész – folytatás a szauna kövekről

A Sauna Boulevardnál többféle szauna kő típus is megtalálható a kínálatban, minden igénybevételhez illeszkedően:

Sauna Boulevard hagyományos szauna kő
A hagyományos kövek kaphatóak 10cm-nél kisebb kivitelben a kisebb kályhákhoz, illetve 10cm-nél nagyobb méretben a nagy teljesítményű, fatüzelésű kályhákhoz.

Sauna Boulevard gömbölyített szauna kő
A gömbölyített szaunakövek előnye, hogy fokozhatjuk a gőz élményt a szaunában. Biztosan tapasztalta már, hogy egy-két felöntés után a kövek a kályha felső rétegeiben lehűlhetnek annyira, hogy a kis mélyedésekben megül a víz és csak lassan, a kövek újbóli felmelegedésével párolog el onnan. A gömbölyű köveknél ez nem fordulhat elő. A hidegebb kövekről a víz továbbcsorog a kályha belseje felé a forró kövekre, így az összes víz azonnal elpárolog a sokadik felöntés után is. Ezzel intenzívebb mégis lágyabb gőz élményt biztosít. Ehhez mindössze gömbölyített köveket kell használnia a kályha felső rétegeiben, de akár az egész kályhát is megtöltheti vele.

Sauna Boulevard hőkezelt szauna kő
A hőkezelt szauna köveket közel 1000 ºC-on edzették, hogy a legnagyobb igénybevételnek is megfeleljenek. Ez a speciális kezelés sokszorosára növeli a kövek élettartamát, így ritkábban kell őket cserélni. A magas hő hatására létrejövő mikropórusoknak köszönhetően mindig kellemes párát biztosít. Használhatja elektromos és fatüzelésű szaunakályhákhoz egyaránt. Ezek a kövek a közületi szaunák igénybevételéhez lettek fejlesztve, de természetesen magán célú kályhákba is használható. Megtakarítást jelenthet, mivel élettartama akár ötször hosszabb lehet a hagyományos szaunakőnél.
A Sauna Boulevard által forglamazott olivin diabáz a Geological Survey of Finland és a Finnish Institute of Occupational Health által ellenőrzött. A kutatáshoz hozzájárult a Sauna-Eurox, Helsinki University of Technology, Outokumpu Researche Oy és Satakunta University of Applied Sciences.
Az olivin diabáz nem tartalmaz azbeszt, vagy más káros anyagokat. Biztonságos használatát és tisztaságát a fent említett intézetek garantálják.

Sauna Boulevard Snow fehér dekorációs szauna kő
10kg-s kiszerelésben kapható dekorációs kövek a kályhához, hogy szaunánk még hangulatosabb legyen. Mivel szerkezete nem olyan ellenálló mint az olivin diabáz ezért közvetlenül a fűtőszálak mellé nem helyezhető. Hagyományos kályhák legfelső rétegében, vagy oszlop kályhák külső rétegében használható mint díszítő elem.

A szaunaköveket webshopunkon keresztül is megvásárolhatja a következő linkre kattintva:
http://www.saunashop.hu/termekkategoria/szauna_karbantartas/

Next Post

Previous Post

© 2024 Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique