Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique

Hogyan tartsuk karban szaunánkat? I. rész

Itt a nyár, a legmegfelelőbb időszak hogy a szaunában „nagytakarítást” végezzünk. A szauna rendszeres karbantartása nagyon lényeges ahhoz, hogy szaunánk megfelelően és hosszú ideig funkcionáljon. Cikksorozatunkban ehhez szeretnénk hasznos információkkal és praktikus tanácsokkal szolgálni minden szauna tulajdonos számára.

A tiszta szaunapadokért

A szauna karbantartás fontos eleme a szauna padok tisztán tartása és felületkezelése. Erre nyújt megoldást az eukaliptuszos szauna tisztítófolyadék és a paraffin olaj. A két fázis elkülöníthető, ha nincs időnk mindkettőt egyszerre elvégezni akkor akár külön is megtehetjük.


A szauna tisztítófolyadék környezetbarát anyagokból készült, hatékony és gazdaságos, elég fél deciliter 5 liter vízhez. 100%-os eukaliptuszolajat tartalmaz, amely nem csak természetes tisztítóanyag, de kellemes illatot is biztosít a felületeknek. Használhatja szauna pad, fa lábrács, fürdődézsa de akár kád vagy csempe tisztítására is. Nedvesítse be a tisztítandó felületet és padkefével dörzsölje át. Hagyja hatni 5 percig, majd öblítse le tiszta vízzel. Ha a tisztító folyadék már nem elegendő a foltok eltüntetésére, akkor le is lehet csiszolni a padokat először durva, majd finom csiszolópapírral. A tisztítás vagy csiszolás után, mikor már a padok megszáradtak és por mentesek, kezelje le a szauna pad felületét paraffin olajjal. A paraffin olaj beszívódik a fa pórusaiba és segít a fa megóvásában. Ellenállóbbá teszi a kosszal és a nedvességgel szemben, így növeli élettartamát. Alkalmazható a lambérián is. Fontos, hogy mivel ezek a felületek bőrrel érintkeznek gyógyszerkönyvi minőségű, OÉTI engedélyes olajat használjon, mely oldószert, színezőanyagot nem tartalmaz. Használata egyszerű: egy puha ronggyal vagy kefével vigye fel az olajat a kezelni kívánt felületre, hagyja rajta 30-60 percig, majd törölje szárazra a felületet. A fa típusától függően a paraffin olaj hatására sötétebb, mélyebb árnyalatú lesz. A hatékony munkához elengedhetetlen a jó munkaeszköz. A Sauna Boulevard által forgalmazott kézzel készített kefe ideális a szauna padok tisztítására. A hosszabb szálakkal könnyen ki tudja tisztítani a lécek közötti részeket is. A kefe fa részét nyírfa kátránnyal kezelték, hogy tartósabb legyen, és jobban ellenálljon a szennyeződéseknek. A szálak 100%-ban növényi eredetűek. A szaunapad kefe két kivitelben kapható, középen hosszabb illetve oldalt hosszabb sörtével. Utóbbival könnyen hozzáférhet a pad és a fal közötti résekhez is.

A tisztító szett (paraffin olaj, tisztító folyadék, padkefe) webshopunkban ide kattintva most akciós áron 8.900 Ft-t kapható, ingyenes kiszállítással Magyarország területén. Használja a „szauna” kuponkódot a kosárnál, vagy a fizetési oldalon. A kupon csak tisztító szett vásárlása esetén vehető igénybe 2014 augusztus 30-ig.

Next Post

Previous Post

© 2024 Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique