Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique

Biokompozit szauna dézsa és kanál szettek a Rento-tól

Praktikus és kellemes fogású szett érkezett a Rentotól. Strapabíró anyagból készül, így közületi szaunákban is bátran használható. Az ára igen kedvező a hagyományos fa dézsákhoz és kanalakhoz viszonyítva. Élénk színeivel és formájával dizájn szaunákhoz is kiválóan passzol.

A dézsába 5l víz tölthető. Használat után, főleg, ha illatanyagokat is kevert a vízhez, javasolt a dézsa és a kanál elöblítése tiszta vízzel, majd az alsó padon, vagy a földön fejjel lefelé hagyjuk megszáradni.

És, hogy mi a biokompozit? Egy igen érdekes anyag, mely a közeljövőben átalakíthatja a műanyagokról alkotott negatív képünket. Széleskörűen felhasználható ipari és lakossági termékekhez egyaránt.
A szetthez használt alapanyagot a finnországi UPM fejlesztette ki, mely élenjár a műanyagalapanyag gyártás modernizációjában. A fejlesztések célja nem csak a termék használat utáni lebomlásának elősegítése, hanem a megújuló nyersanyagforrások minél nagyobb arányú felhasználása. Azért nevezik biokompozitnak, mert alapanyagában természetes összetevők keverednek mesterséges anyagokkal. A faipari hulladékok felhasználásával cellulóz rostokat nyernek, melyet polipropilén szálakkal dolgoznak egybe, így nyerve egy kitűnő mechanikai tulajdonságokkal bíró anyagot. A cellulóz rostok jelentősen növelik a polipropilén merevségét és keménységét. Hasonlítanak a kőolaj alapú műanyagokhoz, de kevesebb energiafelhasználással és károsanyag kibocsátással gyártható, így ökológiai mérlege jobb. Az eljárás során megújuló energiákat is használnak ezzel is csökkentve a szén-lábnyomot. Az anyag számos előnyös tulajdonsággal bír: antibakteriális, újrahasznosítható, de végső esetben elégetve energiaforrásként is megállja helyét, toxikus mellékanyagok keletkezése nélkül. Az UPM elkötelezett a természet és az ökológiai szemléletű, fenntartható erdőgazdálkodás és fakitermelés iránt, ezért az UPM Formi alapanyagok rendelkeznek FSC® és PEFC™ tanúsítványokkal.

Többféle színben rendelhető webshopunkból, a SaunaShop.hu-ról erre a linkre kattintva.

Next Post

Previous Post

© 2024 Sauna Boulevard – Spa & Bath Boutique